Hur mycket kostar ett tandimplantat?

Så mycket kostar ett tandimplantat

Har du slagit ut en framtand och är intresserad av att veta vad det skulle kosta att ersätta den?Hur mycket ett tandimplantat kostar varierar och det är många saker som påverkar vad det slutgiltiga priset landar på. För att få ett pris på en implantatbehandling måste du träffa en tandläkare. 

Om du ramlar och slår ut en framtand eller har tänder som är så trasiga att de måste ersättas vill du naturligtvis veta vad det skulle kosta. Självklart blir det olika kostnader om du behöver ersätta en tand jämfört med en hel tandrad. Men det är inte riktigt så enkelt. Det är många faktorer som spelar in när en implantatbehandling skall kostnadsberäknas. 

Först och främst behövs en grundlig undersökning med röntgen som ibland kan leda till att ett förbehandlingsbehov upptäcks och måste behandlas. Här är bara några saker som nämns. 

För att en implantatbehandling skall lyckas bra, får det inte finnas infekterade tänder eller tandkött i munnen. Det kan vara granntänder som behöver rotfyllas eller tas bort, för att det skall bli infektionsfritt innan det är lämpligt att sätta implantat i luckan. En tandlossningssjukdom måste också behandlas innan en implantatbehandling med god prognos kan utföras. Tandlossningsbakterierna ”smittar” implantat och kan leda till att implantat lossnar i förtid. 

Oavsett om implantat skall utföras eller ej bör man inte gå omkring med infekterade tänder. Det ger dålig andedräkt och belastar kroppens immunförsvar. 

De flesta vill heller inte gå med en synlig tandlucka under behandlingstiden, så då måste en temporär tandersättning utföras.

Vad kostar ett implantat

Hur mycket en behandling med tandimplantat kostar beror bland annat på hur många implantat du behöver i tandraden. Andra faktorer som spelar in är materialval och vilken typ av tandtekniskt arbete som behövs. Följaktligen är det många beslut du skall fatta tillsammans med din tandläkare. Det är omöjligt att säga ett ungefärligt pris, då det varierar på grund av alla dessa faktorer. Bäst är att du bokar in en konsultation hos oss och träffar en tandläkare som kan göra en mindre undersökning och sedan ge en kostnadsuppskattning. Om du väljer att fortsätta med en tandimplantatsbehandling får du självklart en offert innan behandlingen påbörjas. Kostnaden för ett implantat går alltså inte att säga utan att en undersökning först har gjorts.

En implantatbehandling är dock ett omfattande ingrepp och vid större behandlingar kan kostnaden bli hög. Genom högkostnadsskyddet får du ersättning för 50 procent av kostnaden vid ett ingrepp som kostar mellan 3000 och 5000 kronor, och om priset överstiger 15 000 kronor får du ersättning för 85 procent av kostnaden. Ersättningen du får baseras på Försäkringskassans referenspris för behandlingen. 

Möjlighet att delbetala

Vi på Aqua Dental erbjuder dig som kund en av tandvårdens mest förmånliga delbetalningslösningar. Du väljer själv om du vill betala hela beloppet månaden efter ditt köp utan några extra kostnader eller om du vill delbetala kostnaden. Väljer du delbetalning kan du välja att dela upp det räntefritt på 24 månader eller med ränta upp till 84 månader.

LÄS MER: Här är de vanligaste frågorna och svaren om tandimplantat
LÄS MER: Så fick Kerstin hjälp av tandimplantaten

Vill du veta mer om tandimplantat?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.
Intresserad av ett tandimplantat?

Kontakta oss

Vill du veta mer om tandimplantat? Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer.
Lugnets Allé 10
Kungsholmen - Stockholm
Norr Mälarstrand 62
Forumvägen 32
Vasagatan 12
City - Göteborg
Östra Hamngatan 52
Olskroken - Göteborg
Redbergsvägen 13 A
 
Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se
Aqua Dental Logo

5 saker du måste tänka på när du skaffar tandimplantat

Tandimplantat Tandläkare 5 saker du måste tänka på när du skaffar tandimplantat Om du har förlorat en tand finns det många alternativ till hur du kan ersätta den. Vilket alternativ som passar bäst beror på dina individuella förutsättningar. Däremot är det viktigt att du väljer en behandlare som har lång erfarenhet. Om du saknar en eller flera tänder och vill […]

Så hjälpte tandimplantaten Kerstin

Patienter Tandimplantat Så hjälpte tandimplantaten Kerstin Efter ett långt liv med tandläkarskräck hade Kerstin fått stora problem med tänderna. Vändningen kom när hon skaffade tandimplantat. Hon fick nya tänder och botade sin rädsla för tandvården.  – Man gick knappt till tandläkaren under min uppväxt. Så tänderna är inte skötta som de borde vara, säger Kerstin.  Tandimplantat kan göra stor […]