Så fungerar ett tandimplantat

Är dina tänder så trasiga att de inte längre går att laga? Eller har du förlorat en eller flera tänder? Du kanske funderar på att ersätta tänderna med tandimplantat. Här får du träffa Malin Linder som är tandläkare på Aqua Dental när hon berättar om hur ett tandimplantat egentligen fungerar.

Lista: Fem fakta om tandimplantat

1. Resultatet
Med rätt tandläkare får du resultat som varar livet ut. Tandimplantat är ett hållbart alternativ med långvariga resultat, de är mer permanenta än proteser. När behandlingen är avslutad kommer du att kunna äta och känna smak igen.

2. Behandlingen
Tandimplantatbehandlingen sker i flera steg. Först fästs skruvarna, när de har läkt tas ett avtryck av implantaten. Efter det tas en krona eller en bro fram och skruvas fast på implantaten.

3. Slipp karies
Det kan inte bildas karies på tandimplantatet eftersom det är artificiellt. Däremot måste du självklart hålla rent och ha en god munhygien för att inte få en infektion runt implantaten.

4. Ålder är inget hinder
Oavsett om hur gammal du är tandimplantat ett alternativ om du slår eller skadar en tand så pass att den inte går att laga. Åldern i sig spelar ingen roll.

5. Erfarenhet lönar sig
Välj en erfaren tandläkare om du ska genomgå en tandimplantatbehandling. Det lönar sig att välja någon som är van att arbeta med implantat, då är lyckandefrekvensen högre och resultatet kommer att bli mer hållbart.

Vill du boka en tid?

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tandimplantat? Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer.
Lugnets Allé 10
Kungsholmen - Stockholm
Norr Mälarstrand 62
Forumvägen 32
Vasagatan 12
City - Göteborg
Östra Hamngatan 52
Olskroken - Göteborg
Redbergsvägen 13 A
 
Kontakta Aqua Dental
020 20 20 80
servicecenter@aquadental.se
Aqua Dental Logo