Stora fördelar med tandimplantat

Amer Hot visar tandimplantat på en modell

Tandimplantat är en behandling för att ersätta förlorade tänder. Metoden blir allt mer populär och den har många fördelar.  

Syns inte  

Det syns inte att en krona eller bro är implantatstödd utan den ser ut som dina ordinarie tänder. Det läggs ett stort fokus på att tänderna ska se naturliga ut och de färgmatchas med dina ordinarie tandkronor.  

 Kan inte ramla ut 

En annan fördel med tandimplantat är att de sitter fast och inte kan trilla ut vid exempelvis måltider. Tandimplantaten är skruvar som fästs i käkbenet och på dessa cementeras kronor eller broar fast. Det innebär att du aldrig behöver oroa dig för att tänderna ska trilla ut.  

 Främjar käkbenet 

Det vanligaste materialet att använda på skruvarna är titan. Detta material är optimalt att använda då kroppen välkomnar titanet och skruv och tandben läker samman. Ett tandimplantat stimulerar även käkbenet precis som en riktig tand gör.   

Ingen karies 

Eftersom en implantatstödd tand är helt konstgjord kan den inte heller drabbas av karies. Självklart måste tanden ändå tas om hand om med noggranna munhygienrutiner men eftersom kronan oftast är gjord av porslin så kan den inte drabbas av kariesangrepp.  

Ingen åldersgräns 

Så länge du är frisk i övrigt är du aldrig för gammal för tandimplantat. Utan vi kan hjälpa till att återskapa ditt leende och din tuggfunktion oavsett ålder.  

Kontakta oss

Är du intresserad av tandimplantat? Ta chansen att få ställa alla dina frågor till en specialisttandläkare. Aqua Dental bjuder till öppet hus och de 30 första som anmäler sig får en kostnadsfri konsultation under dagen.


Vill du veta mer om tandimplantat? Kontakta Aqua Dental för att boka en konsultation eller för att få veta mer.
Lugnets Allé 10

Kungsholmen - Stockholm

Norr Mälarstrand 62
Forumvägen 32

Vasagatan 12

Täby - Stockholm
Stora Marknadsvägen 15

Stureplan - Stockholm
Riddargatan 12A

Danmarksgatan 46
Dalagatan 42
Rålambsvägen 10A


City - Göteborg
Östra Hamngatan 52

Olskroken - Göteborg
Redbergsvägen 13 A
Kontakta Aqua Dental
010 188 00 00
servicecenter@aquadental.se
Aqua Dental Logo